NORRES neemt de Baggerman Groep over

NORRES en Baggerman

Sterke partners. Sterke merken. Sterke service: 

Gelsenkirchen (Duitsland), Roermond (Nederland), 26 juli 2021 – NORRES Groep (“NORRES”), een van de marktleidende fabrikanten van industriële kunststof slangen in Europa, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Baggerman Groep, een fabrikant en distributeur van industriële slangen, koppelingen en accessoires. De voorwaarden van de transactie en de koopprijs zijn niet bekendgemaakt.

Baggerman is al bijna 70 jaar een erkende gespecialiseerde fabrikant van industriële slangen, koppelingen en accessoires, met de nadruk op ontwikkeling, productie en distributie. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Italië, Zwitserland, Hongarije en Roemenië, telt 140 werknemers en is eigenaar van 35 geregistreerde merknamen. De producten variëren van rubber en thermoplastische slangen voor diverse toepassingen, ook gespecialiseerde, tot koppelingen en andere accessoires. Door deze overname ontstaat een Europese groep van bedrijven met een uitstekende expertise op het gebied van oplossingen.

“Met de Baggerman Groep hebben we de juiste partner gevonden voor onze internationaliseringsstrategie. De twee productportefeuilles vullen elkaar op ideale wijze aan. Samen met de Baggerman Groep zijn wij nu op alle relevante Europese markten vertegenwoordigd met eigen dochterondernemingen, productiefaciliteiten of distributiecentra. In de toekomst zullen wij onze klanten een bijzondere service bieden met een uniek productassortiment bestaande uit PE-, PU-, PVC- en rubberslangen, alsmede een uitgebreide verbindingstechniek.  De vergelijkbare bedrijfsmodellen met een duidelijke focus op beschikbaarheid en de kortste reactietijd vormen de basis om onze service voor onze klanten nog verder uit te breiden,” zegt Ralf Dahmer, CEO NORRES.

“Wij verheugen ons zeer op de toekomstige samenwerking met NORRES. De producten, de knowhow en de vele jaren ervaring van beide bedrijven vormen een geweldige combinatie. Wij verwachten dat de concentratie van de gezamenlijke knowhow de oplossingscompetentie en het serviceniveau voor onze klanten zal verbeteren en een goed langetermijnperspectief zal bieden voor de gezamenlijke groep,” voegt Jan Baggerman, eigenaar van de Baggerman Groep, toe. 

De overname is de derde in de geschiedenis van NORRES en een verdere stap om een marktleider te worden voor industriële slangtoepassingen met de breedste productportefeuille in Europa.

Over Baggerman Groep 

Baggerman is al 70 jaar fabrikant en verdeler van industriële slangen, koppelingen en toebehoren. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Italië, Zwitserland, Hongarije en Roemenië, ongeveer 140 werknemers en 35 geregistreerde merknamen. Het productassortiment strekt zich uit van rubber- en kunststof slangen, van koppelingen en verbindingselementen tot diverse soorten slangen voor specifieke toepassingen.

Voor meer informatie: www.btr.nl

Over NORRES

NORRES werd opgericht in 1889 en richt zich op de ontwikkeling, productie en distributie van industriële merkslangen die worden gebruikt voor het pneumatisch transport van verschillende media (bijv. vaste stoffen, gassen of vloeistoffen) voor uiteenlopende eindmarkten (bijv. rook- en stofafzuiging, landbouw, levensmiddelen- en farmaceutische industrie, kunststof- en houtverwerking). De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Gelsenkirchen (Duitsland) en telt ongeveer 300 werknemers in vier productie-eenheden (DE, CN, US, IT) en zes verkoop- en opslagvestigingen (CZ, FR, PL, SWE, TW, UK).

Voor meer informatie: www.norres.com

SERVICE

Maatwerk, klant specifieke oplossingen en complete assemblage van slangen

GROOT ASSORTIMENT

Laat u verrassen door ons uitgebreide assortiment,
One-stop-shopping

SNELLE LEVERING

Binnen 24 uur geleverd in
de BENELUX en Duitsland

Baggerman BV, al 60 jaar een begrip in de markt voor al uw rubber/kunststof slangen, appendages en toebehoren.

Deze worden binnen 24 uur, indien gewenst geassembleerd, in de gehele Benelux en Duitsland geleverd vanuit ons 10.000 m2 grote magazijn. Onze service, zoals het assembleren van slangen, uitvoeren van periodieke testen en verzorgen van keuringscertificaten, wordt uitgevoerd op een zeer hoog niveau.

Mede door een gericht beleid te voeren inzake de verhouding kwaliteit, prijs en service, is Baggerman BV, met in totaal 40 medewerkers en 35 geregistreerde handelsnamen, uitgegroeid tot een middelgrote internationale handels- en productieonderneming. We hebben vestigingen in Nederland, Italië, Zwitserland, Hongarije en Roemenië.

Nieuw in ons assortiment

Safe-lock koppelingen

Bekijk producten

Onze producten

Baggerman BV is uw partner voor alle rubber/kunststof slangen, appendages en toebehoren.

Slangen

Slangen voor diverse toepassingen. Van water tot olie en van voedsel tot zuren. Wij kunnen u helpen aan diverse soorten slangen voor specifieke toepassingen.

Bekijk onze slangen

Koppelingen

U kunt bij ons ook terecht voor diverse  koppelingen en appendages. Deze kunnen wij indien gewenst ook compleet ge-assembleerd op onze slangen bij u afleveren.

Bekijk onze koppelingen

Toebehoren

Alles wat u nodig heeft aan toebehoren zoals; slangklemmen, spare parts, gereedschappen, etc. kunt u ook bij ons bestellen. 

Bekijk onze toebehoren

Belangrijke informatie over het gebruik van slangen

Het is belangrijk om de juiste slang voor de juiste toepassing te kiezen. Daarnaast moeten slangen, die ingezet worden in de voedingsmiddelenindustrie, volgens vastgestelde instructies gereinigd worden alvorens zij in gebruik genomen worden om de beste kwaliteit te waarborgen.

REINIGINGSINSTRUCTIES

Instructies voor het reinigen van slangen om de kwaliteit en levensduur te waarborgen.

Lees verder
DE JUISTE SLANG KIEZEN

Hoe kiest u de juiste slang voor uw toepassing?

Lees verder
ALGEMEEN GEBRUIK

Richtlijnen voor het juiste gebruik van slangen.

Lees verder
BUIGINGSRADIUS

De buigingsradius verschilt per type slang.

Lees verder

Mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn het verkoop team van Baggerman en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Detlef Speetjens
Verkoopleider

verkoop@btr.nl
+31 475 354 200

Stef Wijnands
Product specialist

verkoop@btr.nl
+31 475 354 200

Hugo Brentjens
Verkoop buitendienst

verkoop@btr.nl
+31 475 354 200

Kristel Brouwers –
Verkoop binnendienst

verkoop@btr.nl
+31 475 354 200

Tim Jost
Verkoop buitendienst

export@btr.nl
+31 475 354 217

Loredana Brutaru
Verkoop binnendienst

export@btr.nl
+31 475 354 217

Onze product handelsnamen

Induform®

Saldaform®

Robaform®

Carboform®

Ariaform®

Respiroform®

Carbocord®

Radiacord®

Corrosiv®

Vaporcord®

Ariacord®

Betoncord®

Inducord®

Silocord®

Milkcord®

Turbocord®

Tubimar®

Superchem®

Armoflex®

Turboflex®

Deltaflex®

Heduflex®

Niplaflex®

Airflex®

Carboflex®

Ventilazione®

Cosmo®

Antiabrasivo®

Goldschlange®

Eurolon®

Metalvapor®

Trix / Rotstrahl®

Tricotech®

Siloflat®

Strahlmeister®

nl_NLNederlands