Veelgestelde vragen

Welke koppelsystemen kan ik het beste voor mijn slang gebruiken?

Dit is afhankelijk van de toepassing en de diameter van de slang. Bij de slang in de catalogus en op de site staat aangegeven welk koppelsysteem het meest gebruikelijk is bij de gewenste slang. Mocht u vragen hebben of een afwijkend koppelsysteem willen kunt u altijd contact opnemen met onze verkoop afdeling.

Hoe lang kan ik mijn slang inzetten?

Een slang heeft geen specifieke levensduur. De levensduur van de slang is afhankelijk van verschillende factoren: o.a. gebruikersfrequentie, omgevingsfactoren, medium, druk, temperatuur, etc. Let daarom altijd op verouderingseffecten van de slang. Het is mogelijk om de slangen bij ons te testen op maximale druk.

Kunnen jullie de slang ook monteren?

Wij beschikken over een eigen montage afdeling waar wij de slangen kunnen monteren. (zie onze rubriek service op deze website)

Is er een normering op gasslangen?

Onze gasslangen worden geleverd volgens ISO3821 (voorheen EN559). Er zijn in Nederland geen officieel vastgestelde richtlijnen m.b.t. de levensduur voor de gasslangen, wel zijn er enkele branche richtlijnen. Hierin is omschreven dat propaan-, acetyleen en zuurstofslangen regelmatig gecontroleerd dienen te worden. Indien er veroudering is opgetreden dient de slang vervangen te worden. Al onze gasslangen bevatten een omschrijving met een code wanneer deze geproduceerd zijn. Vervang gasslangen uiterlijk twee jaar na in gebruikname.

Welke catalogus is nu actueel en hoe kan ik deze bestellen?

Op dit moment is de catalogus 21 (slangen) en 21-K (koppelingen) actueel, u kunt deze bestellen via onze verkoop afdeling. Wij hebben diverse catalogi n.l. met Baggerman opdruk, neutraal, met/zonder prijzen,etc.

Wat betekent WD?

WD geeft de werkdruk aan.

Wat betekent BD?

BD geeft de barstdruk aan.

nl_NLNederlands