Reinigingsinstructies

Reinigingsinstructies voor Milkcord®/SP / Milkcord®/SP/Butyl en Vaporcord®/Alim/Extra

Onze voedingsmiddelen bestendige slangen voldoen aan de normen die gesteld zijn voor het betreffende product. Dit zorgt ervoor dat er geen stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid worden afgegeven aan het voedsel. Om een goede werking te garanderen, geur en smaakafgifte aan het te transporteren voedingsmiddel te voorkomen en de lange levensduur van deze slangen volledig te benutten, vragen wij u de volgende richtlijnen in acht te nemen:

Eerste reiniging
Nieuwe slangen hebben meestal geen invloed op de geur of smaak van het voedingsmiddel dat wordt getransporteerd. We raden echter aan om het Milkcord®/SP / Milkcord®/SP/Butyl en Vaporcord®/Alim/Extra als volgt te reinigen voor het eerste gebruik:

1e stap: Behandel de slangen gedurende 24 uur met 1% fosforzuur (25° C).
2e stap: Behandel de slangen vervolgens met 2% natriumhydroxide oplossing of 2% soda oplossing (25° C) .
3e stap: Spoel de slangen na met helder water.

Standaard reiniging
1e stap: Kortstondig reinigen met 2% natriumhydroxide oplossing of 2% soda oplossing bij 80° C.
2e stap: Spoel de slangen na met warm en koud water.

Stoom sterilisatie
Stoom sterilisatie is mogelijk onder de volgende omstandigheden voor de Milkcord®/SP / Milkcord®/SP/Butyl en Vaporcord®/Alim/Extra: Drukloos tot max. 130° C stoom gedurende 30 minuten. Dit betekent dat het ene uiteinde altijd open moet worden gehouden, zodat de stoom er doorheen stroomt en geen druk kan opbouwen.

Weerstand tegen reinigingsmiddelen
Bij het reinigen van de Milkcord®/SP / Milkcord®/SP/Butyl en Vaporcord®/Alim/Extra moeten de volgende maximale waarden voor wat betreft concentraties van de diverse reinigingsmiddelen en temperaturen in acht worden genomen.

Voor waterige oplossingen van de gebruikelijke zuren als fosforzuur (H3PO4), salpeterzuur (HNO3) en zwavelzuur (H2SO4), evenals in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen met deze ingrediënten gedurende een korte tijd,
max. 1-2% tot max. +25° C.

Voor waterige oplossingen van de gebruikelijke logen natriumhydroxide (NaOH), kaliumhydroxide (KOH), natriumbicarbonaat (NaHC03) en soda (Na2CO3), evenals in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen met deze ingrediënten. Max. 2% kortstondig tot max. +80° C.

De desinfectiemiddelen waterstofperoxide (H2O2), natriumhypochloriet (NaOCl) en perazijnzuur kunnen alleen zeer sterk verdund gebruikt worden, kortstondig max. 500 ppm tot max. 25° C. Zonder grote schade aan de slangen te brengen.

Houdt er rekening mee dat langere belastingen in het grensgebied de levensduur aanzienlijk kunnen verkorten.

Speciale reinigingsmiddelen
De geschiktheid van speciale reiniging- en desinfectiemiddelen (ook voor CIP-systemen) is afhankelijk van hun samenstelling. In elk geval moet de concentratie- en temperatuurinformatie die door de betreffende fabrikant is opgegeven voor gebruik met rubberen slangen worden gecontroleerd. Als u twijfelt over de chemische bestendigheid kunt u ons altijd om specifiek advies vragen.

nl_NLNederlands