NORRES neemt de Baggerman Groep over

NORRES en Baggerman

Sterke partners. Sterke merken. Sterke service.

Gelsenkirchen (Duitsland), Roermond (Nederland), 26 juli 2021

NORRES Groep (“NORRES”), een van de marktleidende fabrikanten van industriële kunststof slangen in Europa, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Baggerman Groep, een fabrikant en distributeur van industriële slangen, koppelingen en accessoires. De voorwaarden van de transactie en de koopprijs zijn niet bekendgemaakt.

Baggerman is al bijna 70 jaar een erkende gespecialiseerde fabrikant van industriële slangen, koppelingen en accessoires, met de nadruk op ontwikkeling, productie en distributie. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Italië, Zwitserland, Hongarije en Roemenië, telt 140 werknemers en is eigenaar van 35 geregistreerde merknamen. De producten variëren van rubber en thermoplastische slangen voor diverse toepassingen, ook gespecialiseerde, tot koppelingen en andere accessoires. Door deze overname ontstaat een Europese groep van bedrijven met een uitstekende expertise op het gebied van oplossingen.

“Met de Baggerman Groep hebben we de juiste partner gevonden voor onze internationaliseringsstrategie. De twee productportefeuilles vullen elkaar op ideale wijze aan. Samen met de Baggerman Groep zijn wij nu op alle relevante Europese markten vertegenwoordigd met eigen dochterondernemingen, productiefaciliteiten of distributiecentra. In de toekomst zullen wij onze klanten een bijzondere service bieden met een uniek productassortiment bestaande uit PE-, PU-, PVC- en rubberslangen, alsmede een uitgebreide verbindingstechniek.  De vergelijkbare bedrijfsmodellen met een duidelijke focus op beschikbaarheid en de kortste reactietijd vormen de basis om onze service voor onze klanten nog verder uit te breiden,” zegt Ralf Dahmer, CEO NORRES.

“Wij verheugen ons zeer op de toekomstige samenwerking met NORRES. De producten, de knowhow en de vele jaren ervaring van beide bedrijven vormen een geweldige combinatie. Wij verwachten dat de concentratie van de gezamenlijke knowhow de oplossingscompetentie en het serviceniveau voor onze klanten zal verbeteren en een goed langetermijnperspectief zal bieden voor de gezamenlijke groep,” voegt Jan Baggerman, eigenaar van de Baggerman Groep, toe. 

De overname is de derde in de geschiedenis van NORRES en een verdere stap om een marktleider te worden voor industriële slangtoepassingen met de breedste product portefeuille in Europa.

Over Baggerman Groep

Baggerman is al 70 jaar fabrikant en verdeler van industriële slangen, koppelingen en toebehoren. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Italië, Zwitserland, Hongarije en Roemenië, ongeveer 140 werknemers en 35 geregistreerde merknamen. Het productassortiment strekt zich uit van rubber- en kunststof slangen, van koppelingen en verbindingselementen tot diverse soorten slangen voor specifieke toepassingen.

Over NORRES

NORRES werd opgericht in 1889 en richt zich op de ontwikkeling, productie en distributie van industriële merkslangen die worden gebruikt voor het pneumatisch transport van verschillende media (bijv. vaste stoffen, gassen of vloeistoffen) voor uiteenlopende eindmarkten (bijv. rook- en stofafzuiging, landbouw, levensmiddelen- en farmaceutische industrie, kunststof- en houtverwerking). De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Gelsenkirchen (Duitsland) en telt ongeveer 300 werknemers in vier productie-eenheden (DE, CN, US, IT) en zes verkoop- en opslagvestigingen (CZ, FR, PL, SWE, TW, UK).

Voor meer informatie: www.norres.com

nl_NLNederlands